Cookie og privatlivspolitik

Denne hjemmeside ejes og drives af JP/Politikens hus A/S, Rådhuspladsen 37, 1785 København V, Tlf. +45 3311 8511 e-mail: privatlivspolitik@jppol.dk

Introduktion

JP/Politikens Hus er en mediekoncern som omfatter bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Finans, Ekstra Bladet og Politiken Plus. JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Derfor har vi en klar politik om at behandle de oplysninger, du giver os ansvarsfuldt, med respekt for dit privatliv og naturligvis i overensstemmelse med lovgivningen på området.

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus, indsamles der en række oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse detaljeret om de oplysninger vi indsamler

  • hvilke formål vi bruger dem til
  • hvordan vi behandler oplysningerne
  • hvem der har adgang til oplysningerne
  • dine rettigheder
  • hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger

Vi opdaterer og ændrer løbende vores privatlivspolitik, så den er tilpasset gældende lovgivning og den teknologiske udvikling. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores hjemmesider.

Datoen for seneste opdatering af privatlivspolitikken er 24. maj 2018.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har indsamlet, registreret og løbende behandler om dig, hvis du ønsker at få rettet oplysningerne eller hvis ekstraordinære forhold gør, at du vil have dine oplysninger slettet, kan du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

Hvis du vil vide mere om reglerne for lovlig behandling af personoplysninger, kan du få mere udførlig information i  Databeskyttelsesforordningen og på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk.

Til toppen

Hvilke oplysninger indsamler JP/Politikens Hus?

Hvad er personoplysninger?

Personoplysninger er oplysninger, der direkte eller indirekte har tilknytning til en person. Eksempler på personoplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og IP-adresser.

Hvilke personoplysninger (Oplysninger) indsamler JP/Politikens Hus?

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner abonnement eller køber en vare.

De oplysninger vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Oplysninger, som du afgiver til os, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud.

1. Oplysninger som du afgiver til os

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus kan du afgive en række personoplysninger, som vi behandler. Du kan afgive personoplysninger til os, ved at du opretter en profil, er i telefonisk kontakt med os, køber et produkt, deltager i en undersøgelse eller konkurrence. Vi behandler ligeledes de oplysninger, som du afgiver til os telefonisk.

Oplysningerne du giver direkte til os afhænger af den enkelte service, du anvender. Det vil derfor ikke være alle kategorier af de oplistede personoplysninger herunder, som vi behandler om dig.

De oplysninger, vi kan behandle er: e-mail, navn, køn, fødselsdag, adresse, telefonnummer, dine avisabonnementer, dit SSO ID som er dit login, hvis du har oprettet en Medielogin profil. Hvis du anvender vores kommentarsystem, vil vi ligeledes behandle indholdet i din kommentar.

JP/Politikens Hus respekterer dit privatliv. Derfor beder vi dig ikke afgive følsomme oplysninger som f.eks. etnisk baggrund eller politisk, religiøs, seksuel eller filosofisk overbevisning.

2. Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Når du køber et produkt hos JP/Politikens Hus, gemmer JP/Politikens Hus oplysninger om dit køb på din profil, men ikke dine kreditkortoplysninger. Når du indtaster kortnummer, udløbsdato og CVC-kode, vil selve betalingen foregå gennem autoriserede betalingssystemer, som eksempelvis Dansk Internet Betalings System (DIBS www.dibs.dk), der udbydes af NETS, PayEx eller ePay. 

3. Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Når du bruger vores digitale tjenester, indsamler vi oplysninger om dig, herunder hvilke tjenester og websider, du besøger, hvordan du bruger vores digitale tilbud og øvrige tjenester, dit cookie ID, hvilken enhed du besøger os fra, IP-adressen du besøger vores sider fra og information omkring din navigation på siderne, Når du opretter en profil, vil vi ligeledes have de oplysninger, du angiver i den forbindelse samt tilknytte dig et internt ID, for at øge sikkerheden for dig.

Oplysninger kan deles op i følgende typer:

  • Tekniske oplysninger om enheden og internettet

​Herunder operativsystemet, browserversion, IP-adresser, cookies og entydige indikatorer. Denne information kan knyttes til din profil. Oplysningerne giver os blandt andet mulighed for at optimere visningen af vores tjenester til den enhed, som du bruger.

  • Oplysninger om brug af digitale tilbud

Vi registrerer, når du logger ind og ud af din profil, enten på Medielogin eller via de enkelte avisers profiler. Vi gemmer oplysninger om dine besøg på vores websider, så vi kan til at tilpasse indhold og markedsføring til dig men også til at sikre begrænsning af misbrug af vores tjenester.

  • Oplysninger fra andre kilder

Vi kan modtage oplysninger fra andre kilder såsom annoncører, måleværktøjer og samarbejdspartnere, der hjælper os med at forstå adfærden på vores tjenester eller med at forbedre vores digitale tilbud. F.eks. kan en annoncør give os oplysninger om, at der klikkes på en annonce på én af vores websider, så vi er i stand til at måle effekten af vores annonce og/eller præsentere mere relevant indhold for dig. Ved at du gør brug af funktioner som del eller brug af hashtags, skriver kommentarer til vores artikler, følger en af vores Instagram profiler eller på anden måde kommunikerer med os via de sociale medier, kan det medføre, at vi behandler oplysninger om dig.

Vi kan også modtage data fra CPR, CVR eller andre offentlige data, hvis det er nødvendigt, for at kunne levere en ydelse til dig.

Til toppen

Hvordan bruger JP/Politikens Hus A/S dine oplysninger?

JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen, og anden lovgivning.

Oplysninger som du afgiver til os

JP/Politikens Hus bruger oplysningerne til at levere den ønskede service/produkt til dig, til automatisk at udfylde felter, så de passer til din profil, ved at give dig muligheden for at medvirke i en konkurrence eller en undersøgelse.

Vi gemmer dine personlige oplysninger for blandt andet at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og til statistik. De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring i det omfang Databeskyttelsesforordningen og øvrig lovgivning tillader det.Vi behandler oplysningerne i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6.1.f baseret på legitim interesse for JP/Politikens Hus som retligt grundlag.

Vores legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores sider.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Vi behandler oplysningerne i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6.1.b baseret på opfyldelse af en kontrakt som du er part i - som retligt grundlag. Oplysningerne behandles for at kunne levere en vare eller ydelse til dig samt til at administrere betalingen. Oplysningerne om køb og bestillinger gemmes for at kunne levere varen og administrere betalinger og til statistik. Har du en profil, vil dine køb blive knyttet til din profil, og oplysningerne brugt til at målrette information, tilbud og produkter i overensstemmelse med dit samtykke.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Når du anvender vores digitale tilbud behandler vi nogle oplysninger om dig. Vi behandler oplysningerne i henhold til Databeskyttelsesforordningens artikel 6.1. baseret på legitim interesse for JP/Politikens Hus som retligt grundlag. Vores legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores sider.

Oplysninger om brug af digitale tilbud opsamles primært via cookies. Læs mere om cookies i afsnittet nedenfor. 

JP/Politikens Hus samarbejder med bl.a. Kantar Gallup og Google Analytics i forbindelse med statistik. For at give besøgende på hjemmesider mulighed for at forhindre, at deres webadfærd bliver registreret af Google Analytics, tilbyder Google muligheden for at installere en tilføjelse til internetbrowsere som findes her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Til toppen

Hvordan opbevarer JP/Politikens Hus dine oplysninger?

Det er vigtigt for JP/Politikens Hus, at du har tillid til, at vi behandler dine oplysninger sikkert og fortroligt, hvorfor vi ønsker at være så gennemsigtige i vores databehandling som muligt. Herunder kan du læse mere om, hvordan vi opbevarer dine personoplysninger.

Oplysninger som du afgiver til os

Har du oprettet en Medielogin profil, gemmes dine personlige oplysninger, indtil du sletter dit Medielogin. Oplysninger om køb og bestillinger gemmes så længe du er kunde, hvis kundeforholdet ophører, vil oplysningerne blive opbevaret i 5½ år, da regnskabsloven foreskriver, at vi skal gemme oplysningerne i denne periode. Herefter vil de blive slettet.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Statistiske oplysninger om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud gemmes så længe det er relevant.

Sikkerhed

I JP/Politiken Hus går vi meget op i sikkerhed. Vi passer på dine oplysninger gennem adgangskontrol og passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger.

Hos JP/Politikens Hus vil dine oplysninger blive opbevaret sikkert og kun medarbejdere med et arbejdsmæssigt behov har adgang til dine oplysninger.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Betalinger sker gennem enten det autoriserede Dansk Internet Betalings System, DIBS, Worldpay eller PayEx. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC-kode her, sker overførslen af disse oplysninger med en kryptering, hvilket giver meget høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til disse fortrolige oplysninger. Oplysningerne lagres ikke hos JP/Politikens Hus, men sendes direkte til betalingssystemerne.

Modtagere af personoplysninger

JP/Politikens Hus anvender databehandlere, som hjælper os med at levere din service eller ydelse. F. eks til at drifte platforme, udsende varer, IT-leverandører, support og finansielle institutioner.

Derudover ejer JP/Politikens Hus en række selskaber, som kategoriseres som koncernselskaber. Da vi anvender samme IT-systemer, vil dine personoplysninger blive delt på tværs af disse selskaber. Vi sikrer os et højt sikkerhedsniveau og det er kun medarbejdere med et arbejdsbetinget behov, som har adgang til disse oplysninger. 

Overførsler til lande udenfor EU/EØS

JP/Politikens Hus overfører som udgangspunkt ikke dine personoplysninger til lande uden for EU/EØS. Vi anvender dog enkelte virksomheder som databehandlere i USA, som er en del af Privacy Shield-aftalen eller til Ciklum i Ukraine, hvor Kommissionens standardkontraktbestemmelser er benyttet. Ciklum er en global teknologipartner, som leverer softwareudvikling og IT løsninger. 

Til toppen

Dine rettigheder

Retten til indsigt
Som registreret hos JP/Politikens Hus har du i følge  Databeskyttelsesforordningen, ret til at se, hvilke oplysninger der er registreret om dig via hjemmesiden. Du kan til enhver tid se hvilke stamoplysninger, vi har registreret om dig på  dit medielogin.dk eller ved at henvende dig til vores kundeservice.

Ret til at gøre indsigelse
Du har en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring. Du har mulighed for at sende os en mail på privatlivspolitik@jppol.dk,  hvis du ikke ønsker at dine data bliver benyttet til at målrette indhold og annoncer til dig. Det betyder ikke, at du vil se mindre indhold eller færre annoncer, de vil blot ikke blive udvalgt til dig på basis af dine interesser.

Berigtigelse
Du har ret til at få berigtiget urigtige personoplysninger – dette gør du via dit medielogin.dk – hvor du kan se og ændre, hvilke stamoplysninger vi har registreret på dig eller ved at henvende dig til vores kundeservice.

Retten til sletning
Du har i særlige tilfælde ret til at få dine personoplysninger slettet. Du kan til enhver tid slette dit medielogin på www.medielogin.dk – du skal være opmærksom på, at såfremt du har abonnementer vil de forsvinde ved en evt. sletning.

Begrænsning af behandling

Du har også ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset.

Retten til dataportabilitet
Såfremt du har brug for at få dine personoplysninger, som du selv har afgivet til os, overført til dig i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format kan du henvende dig til privatlivspolitik@jppol.dk.

Betingelser og begrænsninger

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde. Dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne.

Du kan gøre brug af dine rettigheder samt stille yderligere spørgsmål, ved at henvende dig på: privatlivspolitik@jppol.dk.

Klage til Datatilsynet

Du kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet.

Til toppen

Cookies

Hos JP/Politikens Hus registrerer vi dine besøg ved hjælp af cookies. Når du besøger en af vores websites, lagres der en cookie på den enhed, du benytter, f.eks. computeren, og vi kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores websites.

En cookie er en lille stump data, som blandt andet fortæller os, hvor lang tid du besøger et website, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom automatisk log-in og online indkøbskurv.

Cookies kan indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP-adresse, din adfærd, din anvendelse af digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, redaktionelt indhold samt til profilering af brugerne. For eksempel bruges cookieinformationerne først og fremmest som dokumentation over for vore annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncer registreres. Derudover bruger vi cookieinformationerne i det redaktionelle arbejde til at videreudvikle vores digitale tilbud og øvrige tjenester samt til profilering.

Cookieinformationerne bliver også anvendt til måling af blokering af annoncer via adblocking. Vi opsamler oplysninger om hvor mange, der tilgår vores websites med adblocking programmer.

Adblocking er en teknologi, der forhindrer annoncer i at blive vist på forskellige websider.

Formålet med registreringen er, at undersøge, hvor stor en andel af vores sidevisninger, der blokeres for annoncevisninger samt give mulighed for, i anonymiseret form, at kommunikere til de brugere, der blokerer for annoncer på vores websites. Da annoncer er en nødvendig del af vores forretningsmodel, som gør det muligt for os at levere kvalitetsjournalistik, er det vigtigt, at vi løbende kan monitorere den aktuelle status og kommunikere denne videre til potentielle samarbejdspartnere og annoncører.

Oplysningerne indsamlet via cookies kan være personoplysninger, knyttet til dig som person, men kan også alene være knyttet til den computer, smartphone, tablet eller andet device, hvorfra du har opnået adgang.

Har du oprettet en profil, vil de digitale oplysninger kunne kobles til din profil. Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Se eventuelt vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet, og til at støtte markedsføringen af vores services på sitet. Vi ønsker at give fuld og hel information omkring vores brug af cookies.

JP/Politikens Hus benytter cookies til følgende formål:

  • Dokumentation overfor vore annoncører samt klarlægning af værdien af deres annoncering. Samtidig sikrer cookies en styring af, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncerne registreres.
  • Adfærdsbaseret individuelt målretning af annoncering og journalistisk indhold, så vi kan vise dig de annoncer og artikler, som vi formoder, er mest relevante for dig.
  • Registrering af antallet af adblocking besøgende.
  • Forbedring af teknisk funktionalitet.
  • Forbedring af redaktionelt indhold.
  • Trafikmåling (Gallup og Google Analytics)

Ved at bruge vores websites, accepterer du, at JP/Politikens Hus bruger cookies som beskrevet og til de ovenstående formål.

Vi skelner mellem, om cookien har JP/Politikens Hus som afsender (førstepart) eller en af vores partnere – ofte annoncører, som afsender (tredjepart).

Alle vores websites har en liste over cookies. 

På nedenstående links ses en liste over cookies på vores websites: 

Ønsker du at fravælge, blokere og slette cookies kan du fravælge cookies i dine browserindstillinger, Du kan ligeledes læse mere om, hvordan du blokerer cookies fra tredjeparter nedenfor.

Tredjepartscookies

Når du anvender vores websider, ønsker tredjeparter, typisk annoncører, at indsamle information omkring din adfærd. Første gang du besøger et af vores websider, vil du derfor blive præsenteret for en samtykke-boks, som giver dig muligheden for at acceptere eller afvise at tredjeparter placerer cookies. Du kan læse privatlivspolitikken hos de enkelte annoncører, som du finder samme sted, som du afgiver dit samtykke.Selvom informationen indsamles via JP/Politikens websider, så har JP/Politiken ikke adgang til disse data. Det er udelukkende information, som indsamles af tredjeparter, hvis du har givet dit samtykke hertil. Samtykket er nødvendigt for, at de har et retlig behandlingsgrundlag. Disse samtykker indhentes gennem en fælles europæisk branchestandard udviklet af IAB, som medier,mediebureauer og teknologivirksomheder over hele Europa har tilsluttet sig (IAB Transparency & Consent Framework)

Flere steder på vores sider lagres der cookies og pixels, når der benyttes tjenester og komponenter fra sociale medier såsom Google, Facebook, Twitter, YouTube m.v. Ved benyttelsen af disse tjenester og komponenter vil tredjeparten typisk modtage tekniske data om din browser, IP-adresse, og hvilke sider du besøger.

Er du samtidig med dit besøg hos os, logget ind på for eksempel Facebook eller Google, er det muligt for Facebook eller Google at sammenstille disse data med din profil. Den behandling, som indehaveren af tredjeparts komponenten foretager, ligger uden for vores kontrol og er udelukkende et forhold mellem dig og indehaveren af tredjeparts komponenten. 

Herunder kan du læse privatlivspolitikken for de største aktører:

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Hertil kommer at du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies her: https://www.google.com/settings/ads/plugin/

Du kan begrænse brugen af oplysningerne for Facebook her https://www.facebook.com/help/568137493302217

Utilsigtede annoncer (spyware-annoncer)

Nogle brugere på JP/Politikens Hus oplever desværre at få præsenteret såkaldte ’spyware- annoncer’, der sendes til den enkelte computerbruger, uden at den webside de optræder på, f.eks. Politiken.dk, har indflydelse derpå.

Spyware-annoncer vises uden JP/Politikens Hus’ accept og er uden for vores kontrol. Det er et generelt problem for mange websider. Annoncerne vises typisk som pop-up annoncer, der indeholder reklamer for bl.a. kendte mærker og diverse produkter af enhver art. Annoncerne skyldes som regel, at din computer har fået installeret et spywareprogram, som fortæller programmets bagmænd om en computerbrugers adfærd på nettet, sender reklamer ud herefter samt sinker computernes drift. Man kan ikke umiddelbart se, om man har fået et spywareprogram installeret på sin computer.

Hvis man vil beskytte sig mod spyware, kan man selv hente et anti-spyware-program, der fjerner dem. Programmet forhindrer dog ikke nye spywareprogrammer i at trænge ind på computeren, hvorfor man skal lade programmet rydde op med jævne mellemrum.

JP/Politikens Hus anbefaler det gratis anti-spyware-program Spybot, der udelukkende virker mod spyware.

Hent Spybot på http://www.safer-networking.org/

Hvordan undgår og sletter du cookies?

De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest anvendte browsere findes her:

Til toppen

Cookies på medielogin.dk

På Medielogin.dk benytter vi cookies til at forbedre din oplevelse af vores website, føre statistik over brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen på JP/Politikens Hus’ digitale tjenester.

Vi ønsker at give fuld og hel information omkring vores brug af cookies.

Her er vores cookiedeklaration
Den viser helt præcist hvilke cookies, der kan blive sat fra websitet, hvem der modtager data og hvad de data bliver brugt til. Link til https://medielogin.dk/cookiedeklaration . 

Til toppen