Cookie- og privatlivspolitik

Generelle vilkår

JP/Politikens Hus er en mediekoncern som omfatter bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Finans, Ekstra Bladet, Politiken Plus (link til opdateret liste over selskaber). JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Derfor har vi en klar politik om at behandle de oplysninger, du giver os ansvarsfuldt, med respekt for dit privatliv og naturligvis i overensstemmelse med lovgivningen på området.

JP/Politiken Hus indsamler en række oplysninger om dig, din computer og dit brug af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester. Personoplysningerne bruges til at sikre dig en generelt bedre brugeroplevelse med mere relevant indhold og markedsføring.

Nedenfor kan du læse detaljeret om de oplysninger, vi indsamler, til hvilke formål vi bruger dem, hvordan vi behandler oplysningerne, hvem der har adgang til oplysningerne, dine rettigheder og hvem du kan kontakte om de indsamlede oplysninger.

Vi indsamler ikke oplysninger, der ikke er beskrevet i vores privatlivspolitik og indsamler kun oplysninger, du selv afgiver til os og/eller ved at du benytter JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester. 

Kort beskrivelse af behandlingen af personoplysninger

JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven, anden lovgivning og i overensstemmelse med de samtykker, du i øvrigt har afgivet til JP/Politikens Hus. For at du hurtigt kan få et overblik, har vi lavet en opsummering af, hvordan vi behandler personoplysninger. Vi anbefaler dog at du læser hele privatlivspolitikken for at opnå indsigt i, hvordan vi indsamler og behandler dine oplysninger.

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner abonnement, køber en vare eller benytter vores digitale tilbud. De oplysninger vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Oplysninger, som du afgiver til os, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud. Oplysningerne bruges eksempelvis til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, til levering af din ønskede service/produkt, til opfølgning på bestillinger, konkurrencer og statistik, til at analysere og forstå brugernes adfærd, når de benytter JP/Politikens Hus’ digitale tilbud og øvrige tjenester. JP/Politikens Hus og dets samarbejdspartnere behandler dine oplysninger sikkert og fortroligt.

Hvis du vil vide mere om reglerne for lovlig behandling af personoplysninger, kan du få mere udførlig information i Persondataloven og på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk

Vi opdaterer og ændrer løbende vores privatlivspolitik, så den løbende er tilpasset lovgivningen og den teknologiske udvikling. I tilfælde af væsentlige ændringer giver vi dig besked i form af en synlig meddelelse på vores hjemmesider. Datoen for seneste opdatering af privatlivspolitikken er den 14. juni 2017.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har indsamlet, registreret og løbende behandler om dig, skal du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

Privatlivspolitik for JP/Politikens Hus

Hvilke oplysninger indsamler JP/Politikens Hus

Hvilke oplysninger indsamler JP/Politikens Hus?
Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der information om dig.
Den information vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Personlige oplysninger, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger til brug for digitale tilbud.

Personlige oplysninger
Brug af flere af /Politikens Hus’ tjenester kræver, at du giver os personoplysninger, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter profil, tegner abonnement eller køber en vare.

Vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger uden, at du selv har givet os disse oplysninger. For eksempel ved at du opretter en profil, køber et produkt eller deltager i en undersøgelse eller konkurrence. Oplysningerne vi indsamler kan for eksempel være: e-mail, navn, køn, fødselsdag, adresse, telefon nr. og lignende eller data der indsamles via cookies.

JP/Politikens Hus respekterer dit privatliv. Derfor registrerer vi ikke personfølsomme oplysninger om f.eks. racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs, seksuel eller filosofisk overbevisning.


Hvis du vil vide mere om reglerne for registrering af personoplysninger, kan du få udførlig information i Persondataloven.


Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Når du køber et produkt hos JP/Politikens Hus, gemmer JP/Politikens Hus IKKE dine kreditkort oplysninger. Når du indtaster kortnummer, udløbsdato og CVC-kode, vil selve betalingen foregå gennem autoriserede betalingssystemer. Hos JP/Politikens Hus anvendes enten PayEx eller Dansk Internet Betalings System (DIBS www.dibs.dk), som betalingsudbyder i forbindelse med køb af varer og betaling med kreditkort. Såvel PayEx som DIBS er godkendt og certificeret af Pengeinstitutternes Betalings System (www.pbs.dk).

Har du oprettet en profil, vil dit køb blive registreret til din profil, men ikke dine kreditkortoplysninger.

Oplysninger om brug for digitale tilbud
Når du besøger JP/Politikens Hus’ digitale tilbud, indsamler vi på forskellig vis digitale oplysninger om dine besøg via en cookie. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom log-in og online indkøbskurv.

En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser, og som kan læses af enten JP/Politikens Hus eller en af vore partnere. En cookie lagres på den enhed, du benytter f.eks. computeren og er dermed knyttet til den enhed, hvorfra du har adgang. Cookies fortæller os bl.a., hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.
Oplysningerne er ikke knyttet til dig som person, men alene til den computer, hvorfra du har opnået adgang. Har du oprettet en profil, vil de digitale oplysninger kunne kobles til din profil.

Vi skelner mellem om cookies har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vore partnere – typisk annoncører - som afsender (tredje parts cookies).

Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Se eventuelt vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

 

Hvordan bruger JP/Politikens Hus A/S dine oplysninger

Hvordan bruger JP/Politikens Hus A/S dine oplysninger?

JP/Politikens Hus A/S lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven, anden lovgivning og i overensstemmelse med de samtykker, du i øvrigt har afgivet til JP/Politiken.


Personlige oplysninger
Personlige oplysninger anvendes kun, hvis du har en profil og er logget ind på en af vores sider. JP/Politikens Hus bruger oplysningerne til at levere den ønskede service/produkt. Det kan f.eks. være ved automatisk at udfylde felter, så de passer til din profil. Vi gemmer dine personlige oplysninger, for at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og statistik. De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Videregivelse til tredjeparter vil ikke ske uden dit samtykke.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Oplysningerne om køb og bestillinger gemmes for at kunne levere varen og til statistik. Har du en profil, vil dine køb blive knyttet til din profil, og oplysningerne brugt til at målrette information, tilbud og produkter i overensstemmelse med dit samtykke.

Oplysninger om brug af digitale tilbud
Oplysninger om brug af digitale tilbud opsamles primært via cookies. Vi skelner mellem om cookien har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vores partnere som afsender (tredje parts cookies).


JP/Politikens Hus benytter cookies til følgende formål:
• Dokumentation over for vore annoncører samt klarlægning af værdien af deres annoncering. Samtidig sikrer cookies en styring af, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncerne registreres.
• Adfærdsbaseret individuelt målretning af annoncering og journalistisk indhold, så vi kan vise dig de annoncer og artikler, vi formoder, er mest relevante for dig.
• Forbedring af teknisk funktionalitet.
• Forbedring af redaktionelt indhold.
• Trafikmåling (bl.a. http://fdim.dk/statistik og http://google.com/analytics/).
3. parts cookies og samarbejdspartnere modtager altid oplysningerne om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud i anonymiseret form.

JP/Politikens Hus samarbejder med bl.a. Gallup og Google Analytics i forbindelse med statistik.

For at give besøgende på hjemmesider mulighed for at forhindre, at deres webadfærd bliver registreret af Google Analytics, tilbyder Google muligheden for at installere en tilføjelse til internetbrowsere, som findes her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

I forbindelse med annoncering samarbejder JP/Politikens Hus med bl.a AOL, Adform, Criteo og Webspectator. Du kan finde en fuld oversigt over annoncenetværk i Danmark her: http://minecookies.org/fravalg.

 

Hvordan administrerer JP/Politikens Hus dine oplysninger

Hvordan administrerer JP/Politikens Hus dine oplysninger?
Det er vigtigt for JP/Politikens Hus, at du har tillid til, at vi behandler dine data sikkert og fortroligt.

Personlige oplysninger
Har du oprettet en profil, gemmes dine personlige data, så længe de har relevans, eller indtil du selv nedlægger din profil eller trækker dit samtykke tilbage.
JP/Politikens Hus krypterer ikke gemte kundeoplysninger.

Hos JP/Politiken vil dine data blive opbevaret, så kun relevante medarbejdere med et arbejdsmæssigt behov har adgang til dine data.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Betalinger sker gennem enten det autoriserede Dansk Internet Betalings System, DIBS eller PayEx. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC-kode her, sker overførslen af disse data med en kryptering, hvilket giver meget høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger. Oplysningerne lagres ikke hos JP/Politikens Hus, men sendes direkte til betalingssystemerne.

Oplysninger om køb og bestillinger gemmes til eventuel senere brug, så længe de har relevans. Har du oprettet en profil, gemmes dine køb og bestillinger på profilen. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

Oplysninger om brug af digitale tilbud
Statistiske data om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud gemmes på ubestemt tid i store databaser. Data er anonymiseret og kan ikke henføres til dig som person, hvis du ikke har en brugerprofil.

Dine rettigheder

Dine rettigheder
Som registreret kunde hos JP/Politikens Hus har du i følge Persondataloven ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig via hjemmesiden.

Har du oprettet en profil, har du mulighed for at opdatere dine data eller afmelde dig via den enkelte hjemmeside.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har registreret om dig, og hvordan de bliver behandlet, skal du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

Cookies

Cookies
Hos JP/Politikens Hus registrerer vi dine besøg ved hjælp af cookies. Når du besøger en af vore websites, lagres der en cookie på den enhed, du benytter; feks. computeren, og vi kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores hjemmesider.

En cookie er en lille stump data, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet, og til at støtte markedsføringen af vores services på sitet. Vi ønsker at give fuld og hel information omkring vores brug af cookies.

JP/Politikens Hus bruger forskellige typer af cookies, og nogle af dem bliver placeret af tredjepartstjenester vi samarbejder med, bl.a.:

  • AOL, Adform, Criterio, Webspectator til brug for styring af internetannoncer
  • Danske Medier Research (http://danskemedier.dk/) vedr. brug af systemet Gallup til at måle trafikken
  • Google Analytics til statistiske formål

Til tider kan vi også samarbejde med andre tredjeparter. Når du besøger os, er det cookies fra disse systemer samt vores egne cookies, som din computer modtager.

På nedenstående links ses en liste over cookies på vores websites: 

Informationen bruges først og fremmest som dokumentation over for vore annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncer registreres.

Derudover bruger vi statistikken i det redaktionelle arbejde til at videreudvikle vores ydelser.
Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. Cookies kan dog også indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP adresse, dine præferencer eller din anvendelse af digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, redaktionelt indhold samt til profilering af brugerne.
De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest anvendte browsere findes her:
Internet Explorer (forskellige versioner): http://support.microsoft.com/kb/278835#howtoie8
Lion (MAC OS): http://support.apple.com/kb/PH5049
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da

Utilsigtede annoncer (spyware-annoncer)
Nogle brugere på JP/Politikens Hus oplever desværre at få præsenteret såkaldte ’spyware-annoncer’, der sendes til den enkelte computerbruger, uden at den webside de optræder på, f.eks. Politiken.dk, har indflydelse derpå.
Spyware-annoncer vises uden JP/Politikens Hus’ accept og er uden for vores kontrol. Det er et generelt problem for mange websider. Annoncerne vises typisk som pop-up annoncer, der indeholder reklamer for bl.a. kendte mærker og diverse produkter af enhver art. Annoncerne skyldes som regel, at din computer har fået installeret et spywareprogram, som fortæller programmets bagmænd om en computerbrugers adfærd på nettet, sender reklamer ud herefter samt sinker computernes drift. Man kan ikke umiddelbart se, om man har fået et spywareprogram installeret på sin computer.
Hvis man vil beskytte sig mod spyware, kan man selv hente et anti-spyware-program, der fjerner dem. Programmet forhindrer dog ikke nye spywareprogrammer i at trænge ind på computeren, hvorfor man skal lade programmet rydde op med jævne mellemrum.
JP/Politikens Hus anbefaler det gratis anti-spyware-program Spybot, der udelukkende virker mod spyware.
Hent Spybot på http://www.safer-networking.org/

Hvilke oplysninger indsamler JP/Politikens Hus?
Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus indsamles der information om dig.
Den information vi indsamler kan inddeles i tre kategorier: Personlige oplysninger, oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger, og oplysninger til brug for digitale tilbud.

Personlige oplysninger
Brug af flere af /Politikens Hus’ tjenester kræver, at du giver os personoplysninger, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter profil, tegner abonnement eller køber en vare.

Vi indsamler aldrig personhenførbare oplysninger uden, at du selv har givet os disse oplysninger. For eksempel ved at du opretter en profil, køber et produkt eller deltager i en undersøgelse eller konkurrence. Oplysningerne vi indsamler kan for eksempel være: e-mail, navn, køn, fødselsdag, adresse, telefon nr. og lignende eller data der indsamles via cookies.

JP/Politikens Hus respekterer dit privatliv. Derfor registrerer vi ikke personfølsomme oplysninger om f.eks. racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs, seksuel eller filosofisk overbevisning.


Hvis du vil vide mere om reglerne for registrering af personoplysninger, kan du få udførlig information i Persondataloven.


Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Når du køber et produkt hos JP/Politikens Hus, gemmer JP/Politikens Hus IKKE dine kreditkort oplysninger. Når du indtaster kortnummer, udløbsdato og CVC-kode, vil selve betalingen foregå gennem autoriserede betalingssystemer. Hos JP/Politikens Hus anvendes enten PayEx eller Dansk Internet Betalings System (DIBS www.dibs.dk), som betalingsudbyder i forbindelse med køb af varer og betaling med kreditkort. Såvel PayEx som DIBS er godkendt og certificeret af Pengeinstitutternes Betalings System (www.pbs.dk).

Har du oprettet en profil, vil dit køb blive registreret til din profil, men ikke dine kreditkortoplysninger.

Oplysninger om brug for digitale tilbud
Når du besøger JP/Politikens Hus’ digitale tilbud, indsamler vi på forskellig vis digitale oplysninger om dine besøg via en cookie. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom log-in og online indkøbskurv.

En cookie er en lille stump data, der gemmes i din browser, og som kan læses af enten JP/Politikens Hus eller en af vore partnere. En cookie lagres på den enhed, du benytter f.eks. computeren og er dermed knyttet til den enhed, hvorfra du har adgang. Cookies fortæller os bl.a., hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.
Oplysningerne er ikke knyttet til dig som person, men alene til den computer, hvorfra du har opnået adgang. Har du oprettet en profil, vil de digitale oplysninger kunne kobles til din profil.

Vi skelner mellem om cookies har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vore partnere – typisk annoncører - som afsender (tredje parts cookies).

Du kan i de fleste browsere ændre på indstillingerne for hvilke cookies, der bliver sat på din computer. Se eventuelt vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

 

Hvordan bruger JP/Politikens Hus A/S dine oplysninger?

JP/Politikens Hus A/S lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud. Vi bruger kun dine oplysninger i overensstemmelse med persondataloven, anden lovgivning og i overensstemmelse med de samtykker, du i øvrigt har afgivet til JP/Politiken.


Personlige oplysninger
Personlige oplysninger anvendes kun, hvis du har en profil og er logget ind på en af vores sider. JP/Politikens Hus bruger oplysningerne til at levere den ønskede service/produkt. Det kan f.eks. være ved automatisk at udfylde felter, så de passer til din profil. Vi gemmer dine personlige oplysninger, for at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og statistik. De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring i det omfang persondataloven og øvrig lovgivning tillader det.

Videregivelse til tredjeparter vil ikke ske uden dit samtykke.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Oplysningerne om køb og bestillinger gemmes for at kunne levere varen og til statistik. Har du en profil, vil dine køb blive knyttet til din profil, og oplysningerne brugt til at målrette information, tilbud og produkter i overensstemmelse med dit samtykke.

Oplysninger om brug af digitale tilbud
Oplysninger om brug af digitale tilbud opsamles primært via cookies. Vi skelner mellem om cookien har JP/Politikens Hus som afsender (første parts cookies) eller en af vores partnere som afsender (tredje parts cookies).


JP/Politikens Hus benytter cookies til følgende formål:
• Dokumentation over for vore annoncører samt klarlægning af værdien af deres annoncering. Samtidig sikrer cookies en styring af, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncerne registreres.
• Adfærdsbaseret individuelt målretning af annoncering og journalistisk indhold, så vi kan vise dig de annoncer og artikler, vi formoder, er mest relevante for dig.
• Forbedring af teknisk funktionalitet.
• Forbedring af redaktionelt indhold.
• Trafikmåling (bl.a. http://fdim.dk/statistik og http://google.com/analytics/).
3. parts cookies og samarbejdspartnere modtager altid oplysningerne om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud i anonymiseret form.

JP/Politikens Hus samarbejder med bl.a. Gallup og Google Analytics i forbindelse med statistik.

For at give besøgende på hjemmesider mulighed for at forhindre, at deres webadfærd bliver registreret af Google Analytics, tilbyder Google muligheden for at installere en tilføjelse til internetbrowsere, som findes her: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

I forbindelse med annoncering samarbejder JP/Politikens Hus med bl.a AOL, Adform, Criteo og Webspectator. Du kan finde en fuld oversigt over annoncenetværk i Danmark her: http://minecookies.org/fravalg.

 

Hvordan administrerer JP/Politikens Hus dine oplysninger?
Det er vigtigt for JP/Politikens Hus, at du har tillid til, at vi behandler dine data sikkert og fortroligt.

Personlige oplysninger
Har du oprettet en profil, gemmes dine personlige data, så længe de har relevans, eller indtil du selv nedlægger din profil eller trækker dit samtykke tilbage.
JP/Politikens Hus krypterer ikke gemte kundeoplysninger.

Hos JP/Politiken vil dine data blive opbevaret, så kun relevante medarbejdere med et arbejdsmæssigt behov har adgang til dine data.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
Betalinger sker gennem enten det autoriserede Dansk Internet Betalings System, DIBS eller PayEx. Når du indtaster dit kortnummer, udløbsdato og CVC-kode her, sker overførslen af disse data med en kryptering, hvilket giver meget høj sikkerhed for, at uvedkommende ikke kan skaffe sig adgang til fortrolige oplysninger. Oplysningerne lagres ikke hos JP/Politikens Hus, men sendes direkte til betalingssystemerne.

Oplysninger om køb og bestillinger gemmes til eventuel senere brug, så længe de har relevans. Har du oprettet en profil, gemmes dine køb og bestillinger på profilen. Disse kan slettes, hvis det ønskes. Alle oplysninger behandles fortroligt.

Oplysninger om brug af digitale tilbud
Statistiske data om brugen af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud gemmes på ubestemt tid i store databaser. Data er anonymiseret og kan ikke henføres til dig som person, hvis du ikke har en brugerprofil.

Dine rettigheder
Som registreret kunde hos JP/Politikens Hus har du i følge Persondataloven ret til indsigt i, hvilke oplysninger der er registreret om dig via hjemmesiden.

Har du oprettet en profil, har du mulighed for at opdatere dine data eller afmelde dig via den enkelte hjemmeside.

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvilke oplysninger JP/Politikens Hus har registreret om dig, og hvordan de bliver behandlet, skal du kontakte privatlivspolitik@jppol.dk

Cookies
Hos JP/Politikens Hus registrerer vi dine besøg ved hjælp af cookies. Når du besøger en af vore websites, lagres der en cookie på den enhed, du benytter; feks. computeren, og vi kan derigennem følge dit besøg og din anvendelse af vores hjemmesider.

En cookie er en lille stump data, som fortæller os blandt andet, hvor lang tid du besøger hjemmesiden, hvilke sektioner og hvor mange artikler der bliver læst, om din computer har besøgt os før, hvilken browser og styresystem du bruger osv.
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores website, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet, og til at støtte markedsføringen af vores services på sitet. Vi ønsker at give fuld og hel information omkring vores brug af cookies.

JP/Politikens Hus bruger forskellige typer af cookies, og nogle af dem bliver placeret af tredjepartstjenester vi samarbejder med, bl.a.:

  • AOL, Adform, Criterio, Webspectator til brug for styring af internetannoncer
  • Danske Medier Research (http://danskemedier.dk/) vedr. brug af systemet Gallup til at måle trafikken
  • Google Analytics til statistiske formål

Til tider kan vi også samarbejde med andre tredjeparter. Når du besøger os, er det cookies fra disse systemer samt vores egne cookies, som din computer modtager.

På nedenstående links ses en liste over cookies på vores websites: 

Informationen bruges først og fremmest som dokumentation over for vore annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom at alle klik på annoncer registreres.

Derudover bruger vi statistikken i det redaktionelle arbejde til at videreudvikle vores ydelser.
Cookieinformationerne, som bruges til statistiske formål, er anonyme. Cookies kan dog også indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP adresse, dine præferencer eller din anvendelse af digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, redaktionelt indhold samt til profilering af brugerne.
De fleste internetbrowsere giver dig mulighed for at slette cookies, blokere for dem eller advare dig og bede om din accept, før der gemmes en cookie. Alt efter hvilken browser du anvender, kan du i dens indstillinger og hjælpefunktioner få information om, hvordan du sætter din browser op til at behandle cookies. Vejledninger til sletning af cookies til de mest anvendte browsere findes her:
Internet Explorer (forskellige versioner): http://support.microsoft.com/kb/278835#howtoie8
Lion (MAC OS): http://support.apple.com/kb/PH5049
Google Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=da

Utilsigtede annoncer (spyware-annoncer)
Nogle brugere på JP/Politikens Hus oplever desværre at få præsenteret såkaldte ’spyware-annoncer’, der sendes til den enkelte computerbruger, uden at den webside de optræder på, f.eks. Politiken.dk, har indflydelse derpå.
Spyware-annoncer vises uden JP/Politikens Hus’ accept og er uden for vores kontrol. Det er et generelt problem for mange websider. Annoncerne vises typisk som pop-up annoncer, der indeholder reklamer for bl.a. kendte mærker og diverse produkter af enhver art. Annoncerne skyldes som regel, at din computer har fået installeret et spywareprogram, som fortæller programmets bagmænd om en computerbrugers adfærd på nettet, sender reklamer ud herefter samt sinker computernes drift. Man kan ikke umiddelbart se, om man har fået et spywareprogram installeret på sin computer.
Hvis man vil beskytte sig mod spyware, kan man selv hente et anti-spyware-program, der fjerner dem. Programmet forhindrer dog ikke nye spywareprogrammer i at trænge ind på computeren, hvorfor man skal lade programmet rydde op med jævne mellemrum.
JP/Politikens Hus anbefaler det gratis anti-spyware-program Spybot, der udelukkende virker mod spyware.
Hent Spybot på http://www.safer-networking.org/